Научете как бързо и лесно да смените гриповете на вашия велосипед!

Научете как бързо и лесно да смените гриповете на вашия велосипед! />

Как да сменим грипове (дръжки, ръкохватки) на велосипед?

Гриповете (дръжки, ръкохватки) на новите велосипеди са удобни и функционални, те ви позволяват да карате удобно. Но рано или късно те се амортизират. И тогава възниква въпросът как да ги сменим  с нови? Има всякакви ситуации. Например вашите ръкохватките са износени и станаха неудобни или просто сте искали да купите нови.

Процесът на подмяна не е толкова прост, колкото изглежда на пръв поглед. Често първият опит за премахване на ръкохватките със силата може да е неуспешен. Ето защо е необходимо да се използват импровизирани средства, както и нашите съвети.

Как да махните ръкохватките от кормилото на велосипеда?

ПРЕМАХНЕТЕ-ДРЪЖКИТЕ

Ако говорим за стари дръжки и те вече не са необходими, тогава можете просто да ги отрежете с нещо остро. В този случай основното нещо е да не надраскате повърхността на кормилото. Но ако дръжките са необходими в бъдеще, тогава е необходимо да ги премахнете внимателно, без да ги повредите. Има няколко начина:
1.    Трябва да вземете спринцовка от 20 ml, да изтеглите вода в нея и да инжектирате вода между материала на дръжката и кормилната тръба от всяка страна. В тази ситуация премахването ще бъде лесно и безопасно за самите ръкохватки. Струва си да запомните, че преди процедурата трябва да премахнете тапите, да разхлабите фиксиращите пръстени, ако има такива.
2.    Вместо вода може да се използва сапунена вода, алкохол или растително масло. Но трябва да се разбере, че всичко това не е толкова безвредно за колелото, колкото обикновената вода. Важно: ако след премахване на старите дръжки трябва да поставите нови, тогава трябва да изчакате малко, тъй като използваната течност трябва да изчезне. Ако е избран алкохол, тогава няма да се налага да чакате дълго (около 15 минути), но ако е избрано масло, тогава времето за изчакване може да отнеме до един ден.
Има ситуации, когато ръкохватката е много стегната към кормилото. В този случай тя може да бъде пробита с игла (например от спринцовка) на някои места и след това да се излее вода в нея.

Как да монтираме грипове, ръкохватки на велосипед?

montirane

Време е да поговорим за това как да поставите гриповете, ръкохватките. Ако новите грипове са много стегнати и изобщо не искат да се плъзнат по кормилото, тогава трябва да направите вътрешната им повърхност по-гладка. За да направите това, можете да използвате връзки(стяги,свински опашки), които се вкарват в хватката и се разпределят равномерно вътре. Ако няма връзки под ръка, тогава може да се използва плъзгаща се течност. След това можете лесно да поставите дръжката на кормилната тръба и след това внимателно да издърпате скобите. В някои случаи грипът не спира да "върти", така че не е необходимо да го поставяте докрай. По-добре е да оставите около 5 милиметра свободно пространство.

Често има ситуации, когато грипът започва да се изплъзва. И ако те са ви удобни, тогава не е необходимо да купувате нови.Трябва да изчистите вътрешността на ръкохватката, както и кормилото. Някои използват и друг метод,  намазват дръжките с най-обикновена кока-кола, която залепя много здраво ръкохватките за кормилото. Трудно е за вярване, но колата има такава способност.

Можете да изберете Грипове за вашия велосипед в нашия каталог!