Какво ви мотивира да си купиш футболна топка? Решението да станеш професионален футболист? Искате да научите основите на футбола? Или може би искате да подарите футболна топка на запален фен на тази легендарна игра? Който и вариант да изберете, в sportuvam.bg гарантирано ще намерите модела, който търсите.

Представените тук продукти се отличават с добро качество и изразителен дизайн. Сила, правилна сферична форма, устойчивост на влага - всички тези характеристики се отнасят за футболни топки, които можете да закупите чрез нашия уебсайт за спортни стоки.

След като отидете в каталога, можете да изберете футболна топка:

Професионални - подходящи за игра на най-високо ниво. Този модел е изработен от безупречно висококачествен материал по най-съвременни технологии. Точно отговаря на теглото и метричните стандарти на футболните топки.

За мач - за разлика от предишната версия, която може да се играе само на тревно игрище, този модел е подходящ за игра на асфалтови и бетонни настилки. Такова спортно оборудване се отличава с отлична здравина и безупречно сцепление.

За тренировка - такива футболни топки са най-популярни. Копирайки основните качества на мачболите, те са само малко по-ниски от тях по отношение на производителността. В същото време цената на такава футболна топка надделява в по-благоприятна посока за купувача.

За зала - той е по-малък по размер от аналозите си, но е със същото тегло. Основната и характерна разлика между футзалната топка е малък отскок.

Специализиран - струва си да се купи за футболен свободен стил: усъвършенстване на вълнуващи финтове или практикуване на технически удари.

Що се отнася до материала на гумата, предлагаме 2 варианта:

Полиуретан (PU) или поливинилхлорид (PVC). Каква е разликата между едното и другото?

Поливинилхлоридът е по-скоро пластмаса. Топките с PVC гуми се оценяват в най-достъпната ценова категория. Полиуретановите модели издържат много по-дълго от пластмасовите, тъй като повърхността им е по-здрава и по-издръжлива. И на външен вид полиуретановият материал е много подобен на естествената кожа.Що се отнася до самата естествена кожа, сега рядко се правят футболни топки от нея. Съвременните изкуствени кожи, макар и изкуствени, не отстъпват, а в някои случаи дори печелят пред естествената кожа. Например, кожените топки са чудесни за абсорбиране на влага, като по този начин наддават на тегло, нарушават баланса и се деформират.

С течение на времето всичко се променя, но футболната екипировка, ако е претърпяла промени, не е твърде голяма. Промените са в материалът, от който е ушит екипа, леко се е променил дизайна на обувките, предпазителите за пищяла и др., но всички детайли остават същите, както преди. Функционалността е ключовата дума при изброяването на футболните екипи и обувки за всеки отбор.

Важно е, че екипировката на футболист, по силата на установените традиции, е доста демократична и не е необходимо да харчите твърде много финансови средства за това - както например в хокея.

В нашия онлайн магазин- www.sportuvam.bg, ще намерите голямо разнообразие от футболни екипи, обувки и футболни топки.