Велосипедната главина е част от каплата, която отговарят за качеството на въртене. При невероятно разнообразие от видове и предназначение на велосипеди (градски, планински), моделите главини естествено се различават. Предни и задни, със и без дискови спирачки, брой спици, за венец на резба или на шлиц, за bmx и mtb.

Предните главини се различават от задните по барабана. Моделите за дискови спирачки имат специални стойки. Като закопчалка за главината често се използва quick release - QR, тъй като е по-удобен при често сваляне / поставяне на каплата. Предните главини са детайл, от който не бива да пестите. Това е гаранция за липса на проблеми с работата при дълго активно каране на велосипед, както и минимално триене на въртящото се колело и добро движение.

Задните главини се предлагат със или без дискови спирачки, като се различават от предните по барабана, на който се поставя касетата/венеца. Повечето колоездачи рядко свалят задното колело, така че задните главини обикновено имат по-здрави болтове. Нашите консултанти ще ви помогнат да изберете изберете подходящия вариант за вашия велосипед.