Бокс, Борба, ММА и Бойни изкуства

Бойните изкуства са спорт, в който двама опоненти се опитват да победят по определени правила, благодарение на технически действия, физическа сила и различно спортно оборудване. По време на състезанието се използват техники, за които се присъждат точки и които причиняват физическо увреждане на противника или го принуждават да се предаде. Днес най-разпространените видове бойни изкуства са: бокс, свободна и гръко-римска борба, ММА, джудо, тай бокс, бразилско жиу-джицу, карате и др. За тренировка трябва да имате определено оборудване и залата трябва да бъде оборудвана със специално оборудване, без всички тези аксесоари изучаването на бойни изкуства ще бъде непрактично.

 Кои са основните продукти за бойните изкуства?

 За всеки вид бойни изкуства се избира специфичен продукт, който може да не е подходящ за други видове бойни изкуства. Например, ако ще се занимавате със спорт, в който има ударна техника, в този случай в залата, където ще тренирате, трябва да имате тренировъчно оборудване за практикуване на удари и техните комбинации. Тези снаряди включват: торби, лапи и макивари. От лични вещи за предпочитане е да имате: боксови ръкавици, предпазител за уста, бинтове, каска, скоба. Ако планирате да се занимавате с борба, тогава в залата трябва да има килим за борба, чийто материал и дебелина зависи от вида на бойните изкуства.

Индивидуалната екипировка включва: чорапогащник, кимоно. Всички тези изброени продукти ще ви помогнат да създадете максимален комфорт по време на тренировка и да подобрите ефективността на тренировката няколко пъти. Не забравяйте, че защитното оборудване играе важна роля. Бойните изкуства са травматичен спорт, така че трябва да се грижите за здравето си от самото начало. Колкото по-здрави сте, толкова по-ефективни ще бъдат тренировките ви, което ще ви донесе много спортни постижения и ще ви помогне да избегнете ненужни наранявания.Висококачественото спортно облекло издържа дълго време и има специални свойства, които по време на тренировка премахват дискомфорта от спортиста, който може да възникне например поради изпотяване. Висококачествените обувки имат отлична устойчивост с покритие в антрето, което придава стабилност, предпазва от подхлъзване и нараняване. Също така има много спортни аксесоари, които могат да бъдат много полезни: спортни чанти и раници (позволяват ви да транспортирате спортно оборудване с удобство), шейкъри (в тях можете да наливате здравословни коктейли или спортно хранене) и други.