Как да изберем ученическа раница?

 Ученическите раници са една от най-важните покупки преди началото на новата учебна година. Удобството, безопасността и здравето на детето до голяма степен зависи от качеството на тези продукти. Ето защо на избора им трябва да се обърне специално внимание. Внимателно проучете препоръките по-долу, разгледайте по-отблизо различните опции, представени в нашия онлайн магазин, и едва след това направете покупка.

  Веднага отбелязваме, че раниците са много по-практични от обикновените ученически куфарчета за училище. Последните не предвиждат наличието на презрамки - те трябва да се носят в ръцете. С течение на времето това може да доведе до изкривяване на гръбначния стълб. Раницата се носи на гърба с помощта на две презрамки наведнъж, поради което рискът от сколиоза е значително намален.

  В нашия онлайн магазин можете да закупите ученическа раница за момчета и момичета, която ще отговаря на вкусовите предпочитания на ученика, както и на изискванията за безопасност за здравето на детето. Как да изберем от голям брой модели? Ще обсъдим това подробно по-долу.

 Размери и тегло

За учениците от началното училище е по-добре да изберете раница, чието тегло не надвишава 700 грама. За по-големи деца са подходящи продукти с тегло до 1 килограм.

Предлагаме да изберете размерите на раниците за тийнейджъри, както следва:


 За ученици от 1-2 клас, чиято височина е от 116 до 131 сантиметра, височината на гърба на продукта трябва да бъде 34-38 см;

  Същият параметър за ученици от 3-4 клас е 37-41,5 см;

  Ако детето ви преминава в 5-6 клас, изберете раници с височина на гърба от 40 до 45 см;

  За гимназисти е подходяща раница с гръб с височина от 46 до 51 сантиметра.