Каските са основният компонент на оборудването за велосипедисти, ролери, скейтбордове, скутери. Широка гама велосипедни каски без козирки за пътя и каски с козирки за планински колоездачи ще зарадва както възрастни, така и деца. За почитателите на каските за боулер е представена отделна колекция, в която можете да изберете каска за велосипед по ваш вкус. Високоспециализирани каски за колоездене с пълно лице чакат да защитят главите на своите екстремни спортисти.

Велосипедните каски за възрастни се състоят от тяло и елементи, които ви позволяват да регулирате размера и сигурно да фиксирате аксесоара. Модерните модели имат обмислена вентилация, сравнително ниско тегло и привлекателен външен вид. Велосипедната каска е предназначена за пасивна защита на главата. Той поема тежестта на удара, минимизира риска от травматично мозъчно увреждане и често дори спасява животи. Докато карате в гората или парка, каската ще ви предпази от контакт с клоните на дърветата. За възрастни велосипедисти наличието на защитно оборудване е също толкова необходимо, колкото и за децата, тъй като дори опитен спортист не е имунизиран от падане.

Детската велосипедна каска е незаменим аксесоар за младия карач. Формата на защита е създадена, като се вземат предвид размерите и анатомичните особености на главата, така че всеки да може да избере най-удобния вариант. Обмислен дизайн и интересен дизайн ще задоволят изискванията на момчетата и момичетата. Всяка детска велосипедна каска е изработена от екологично чисти и безопасни материали, отговарящи на високи стандарти за качество. Преди да купите, трябва да обърнете внимание на теглото, наличието на подплата и нейния материал, вентилационната система, качеството на фитингите. Велосипедна каска ще омекоти ударите при падане на дете.