Основана през 1996 г., Leader 96 Ltd има повече от 20 години опит в производството и дистрибуцията на велосипеди. Като компания, която се стреми към качество и постоянно търси развитие, Leader непрекъснато инвестира в своите производствени и складови бази.

През юни 2017 г. компанията отвори втората си фабрика, като увеличи общата производствена и складова площ до над 40 000 кв. М. Новата фабрика е предназначена за производство на обикновени и електронни велосипеди от среден и висок клас и разполага със собствена лаборатория за тестване на велосипеди.

В момента Leader има около 550 служители. С цел постоянно развитие и повишаване на уменията на своите работници и инженери, Компанията откри Център за обучение - „Лидер училище”.

Производството на компанията включва велосипеди от среден и висок клас с фокус върху електронните велосипеди. За да гарантираме качеството на продуктите, ние имаме контрол на всеки етап от производството - от изграждане на колела, през боядисване на компоненти, до окончателното сглобяване на велосипеда на конвейерната линия.

Вътрешните отдели за научноизследователска и развойна дейност, проектиране и снабдяване на компанията осигуряват значителна гъвкавост на нашите клиенти.

В момента Leader произвежда повече от 200 000 велосипеда годишно, от които над 80 000 електронни велосипеда, което нарежда компанията сред най-големите производители на велосипеди в Европа. За да се гарантира максимално удовлетворение на клиентите, всеки велосипед се произвежда в съответствие с европейските стандарти за качество (ISO 9001: 2015 и BSCI).