Велосипед ORYX NINE C27 2018 Turqua 29''

Все още няма рейтинг Напишете мнение

Опции

899.00лв
Наличност:
Разпродадено
Модел:
BCD992008
Марка:
Oryx
Кредитен модул TBI Bank 19.68

Само за 164.04 лв. на месец

Велосипед ORYX 29 NINE C27, Turqua
Марка:  Oryx, България
Характеристика
Брой скорости 27
Тип велосипед Планински
Материал рамка Алуминиева сплав
Тип спирачки Хидравлични дискови
Диаметър на гумите (инча) 29
Размер рамка S, 380 мм // M , 430 мм // L , 480 мм // XL , 520 мм
Рамка ORYX NINE 29
Тип рамка hardtail
Марка вилка SR Suntour
Вилка SR Suntour SF 29 XCR32 LO IT Магнезий/Алуминий DB PM
Ход вилка 100mm.
Кормило XCD 2 Flat 710 мм
Лапа KORE XCD E:70 6* 31,8 Алуминий
Чашки Headset Ahead DOZER-1280A SI 1 1/8-1 1/2 AL Blk H-22
Курбели Shimano Altus M2000 / 3 плочи - 40/30/22 - дължина на рамото 175мм.
Венец касета Shimano CS-HG200 11-36T 9-gears Cassette
Верига CL-566R-NP Connector 9-Gear
Преден дерайльор Shimano Acera FD M3000 TS 34.9 Blk 9 Gears 40T Dual
Заден дерайльор Shimano Acera RD M3000 SGS Sil 9 Gears Direct Attaachment
Джанти WTB SX21 29
Гуми 29/ 52-622 WTB Ranger Comp Black
Спирачки Хидравлична дискова Shimano M315 CENTER LOCK INNER ROUTING
Седалка WTB Volt Sport
Колче за седалка KORE XCD 2 DB Blk AL 30.9x401
Педали NWL-219 MTB 9/16"Blk ALLOY
Тегло (кг.) 14.5
Цвят Antracite
Напишете мнение

ГАРАНЦИЯ: 

1. Обща гаранция за велосипедите с марка „ОРИКС“ е 2 години

2. Гаранцията се дава срещу дефекти на материала и производствени дефекти от датата на закупуване, както следва:

- Рама и твърда вилка - гаранция 2години.

- Амортисьорна вилка – гаранция 2 години.

- Предни и задни дерайпьори, превключватели, заден зъбен блок, курбепи, средно движение от марка “Shimano" гаранция 2 години.

3. Не се приемат за гаранционни, лесно изностващи се части като:

- гуми, вътрешни и външни, спици, накладки на спирачките, жила, всякакви центровки на джанти и скорости

Рекламациите по тази гаранция трябва да бъдат придружени с подпечатана от мястото на закупуване на велосипеда гаранционна карта с попълнена дата на покупката и отправени към оторизираните сервизи за гаранционно и извън гаранционно поддържане.


ДРУГИ УСЛОВИЯ

Тази гаранция не покрива козметични и структурни повреди, възникнали в резултат на небрежно отношение към велосипеда, повреди в следствие удар или механично въздействие, небрежност на потребителя, неправилно сглобяване, поправки от не оторизирани лица, модификации, промени по конструкцията, неправилна експлоатация. Фирмата ще ремонтира или замени за своя сметка всяка част или целият велосипед, показал дефект, според условията на тази гаранция. Този велосипед не е предназначен за скачане от рампи, акробатични изпълнения и други подобни рискови условия на използване. В тези случаи, потребителят единствен носи всички рискове от наранявания, повреди и други загуби, които може да възникнат при подобна употреба.

Чл.119.т.1 - правата на потребителите, произтичащи от гаранцията по чл. 112 115, и посочва ясно, че търговската

гаранция не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от гаранцията по чл. 112 - 115, и

по-точно, че независимо от търговската гаранция продавачът отговаря за липсата на съответствие на

потребителски стока с договора за продажба съгласно гаранцията по чл. 112 - 115


ГАРАНЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ


В случаи на рекламация, се обърнете кьм сервизите, чиито адреси са посочени на картата за отстраняване на възникналия дефект. Те са компетентни и длъжни да ви окажат необходимото съдействие.


Гаранцията важи само при представяне на настоящата карта.


Чл. 122 от ЗЗП . Потребителят има право на рекламация за всяко несъответствие на стоката с договореното, включително за стоки втора употреба, когато след доставката, при при първи, началния преглед или при съхранението, монтажа,изпитванията или експлоатацията са открити НЕСЪОТВЕТСТВИЯ с договора за продажба.


МОНТАЖ НА ВЕЛОСИПЕДА

Настоятелно Ви препоръчваме, закупеният велосипед да бъде монтиран от

квалифициран техник с подходящи инструменти.

Неправилното монтиране на велосипеда е много опасно и може да доведе до загуба

на контрол на управлението и сериозни и фатални наранявания

Гаранцията важи само при монтаж, извършен по настоящата инструкция.


ИНСТРУКЦИЯ ЗА МОНТАЖ и ЕКСПЛОАТАЦИЯ  НА ВЕЛОСИПЕДИТЕ “ОРИКС”

/в гаранционен период/

I. МОНТАЖ


За да се подготви велосипеда за експлоатация е необходимо да се

извърши следното:

1.3атягане на кормилото посредством централния болт, като се внимава всички жила да са разположени пред кормилното копче и да не са оплетени.

Кормилото не трябва да се монтира по-високо от белега, обозначен

върху копчето му.


2.3атягане на седалката на такава височина, че краката на водача, седнал на седалката и стъпил върху педала в най-долно положение да е почти изправен.


3.При велосипедите, на които е демонтирано предното колело същото се монтира на предната вилка, като предварително се поставят специалните шайби така, че зъбчето им да влезе в отвора на вилката. Преди затягане на гайките на оста, се внимава предното колело да е разположено симетрично (на равно разстояние) от двете рамена на вилката.


4.Монтиране на педалите

Внимание !!! Десният педал има обозначение "R” щамповано на оста. Той е с дясна резба и се завива надясно. Левият педал има обозначение “L”.

Той е с лява резба и се завива наляво. Педалите се затягат здраво със специален ключ, като се внимава дебелината на ключа да не пречи на пълното завиване на педалите!

*ВНИМАНИЕ: Недоброто затягане на педалите води до разбиване на резбата на курбелите, което не се таксува като гаранционен дефект!


5.Напомпват се гумите според теглото на водача, като се внимава да не се надвиши максимално допустимото налягане, означено от страни на всяка гума.

               При положение, че водача е седнал на седалката, всяка една от двете гуми на велосипеда при допира си със земята не трябва да се смачква повече от 1/3 от височината на профила на гумата.


II. ЕКСПЛОАТАЦИЯ


При експлоатация на велосипедите “ОРИКС" трябва да се спазват следните изисквания:


1.Напомпването на гумите да се поддържа винаги в границите съгласно

т.5 от инструкцията за монтаж.

Неправилно напомпаните гуми водят до затруднено движение и до увреждане на гумите!

При спукване на гума особено важно е след залепване при монтажа на външната гума върху каплата контролната окръжност, отбелязана от страни на гумата да се показва равномерно над каплата.

Каплата не трябва да закрива никъде контролната окръжност.


2. След продължителна експлоатация може да се появи хлабина в лагерите на велосипеда, която се отстранява от специалист, защото пренатягането води до сериозни повреди.


3.При износване на накладките на спирачките, същите се натягат посредством развиване на кухите болтове, намиращи се на ръкохватките и последващо затягане на контрагайките.

При по-сериозно износване на накладките, същите могат да се приближат до каплата, посредством развиване на болтовете, държащи накладките към спирачната челюст лявата и дясната накладка трябва да са на еднакво разстояние от каплата.


4.При удар с последвало изкривяване на някоя от каплите, същата се центрова посредством натягане и отпускане на спиците.

Тази операция се извършва от специалист!


ОСОБЕНОСТИ ПРИ ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ВЕЛОСИПЕДИ СЪС СКОРОСТИ


1.Скоростите се превключват само в движение. като задължително се въртят педалите без да се ускорява велосипеда (не се прилага голямо усилие върху педалите).


2.Предавките се подбират съобразно наклона на терена и тренираността на водача.


З.Не са препоръчва при потегляне (при максимално усилие) веригата да е разположена върху най-малкитв две зъбчатки (зъбни копепа) на задния блок т.е. върху някоя от двете най-десни зъбчатки.

4.Не се препоръчва продължително движение на такава предавка, при която веригата е разположена едновременно върху най-пявото (най- малкото) зъбно колело от предния блок и върху най-дясното (най-малкото) зъбно колело от задния блок, както и предавката, при която

веригата е разположена едновременно върху най-голямото (най-дясното) зъбно колело от предния блок и върху най-лявото (най-голямото) зъбно колело от задния бпок.

Продължителното движение на тези две предавки, при които

веригата е усукана довежда да ускореното и износване. 


5.Върху предният и задният дерайльор (апаратите, преместващи веригата върху зъбчатките) има по 2 броя ограничителни винтове, определящи крайно ляво и крайно дясно положение на дерайпьорите, така, че веригата да не пада от зъбните колела, както и да е възможно превключването на веригата върху най-крайните зъбни колела в блока.

Винта с означение "Н" ограничава движението на дерaйпьорите до крайно дясно положение.

Съответно винта с означение ”L“ ограничава движението на

дерaйпьорите до крайно ляво положение.

Тези винтове са настроени от производителя и не трябва да се въртят без нужда.

 

6.При експлоатация на велосипеда, чиито скорости не са фиксирани е възможна появата на шум при движение, когато веригата не е настроена точно върху                определеното зъбно колело от задния блок.

Шумът се изчиства посредством леко натягане жилото на десния превключвател (разположен на кормилото), който командва задния дерейпьор, така, че веригата да застане върху точно определеното зъбно колело от задния блок.

При появата на шум, причинен от триене на веригата в предния дерайльор, същия се изчиства посредством леко натискане върху левия превключвател (разположен на кормилото), който командва предния дерайльор, така, че веригата да не трие в него.


7.При експлоатация на велосипеди с фиксирани скорости е възможно при превключване на командните лостове, намиращи се на кормилото, веригата да не може да се изкачи на по-голяма зъбчатка, при което се чува характерен шум.

В този случай се натиска още малко поста до превключване на предавката, след което се отпуска до връщането му във фиксирано положение.

При фиксираните скорости е възможно с течение на времето да се получи отпускане на жилата, преместващи дерайпьорите, така, че веригата да не се позиционира върху определеното зъбно колело.

Степента на опъване на жилата се регулира посредством развиване и завиване на кухия винт в началото на жилата при излизането им от превключвателите на скоростите, които се намират на кормилото.


Жилото командващо задният дерайльор може да се опъва и чрез развиване на кухия винт в края на жилото-при влизането му в задния дерайльор.


ЗАБЕЛЕЖКА: Настройката на степента на опъване на тези жила е

извършена от производителя и регулировъчните винтове не трябва да се

въртят без нужда!


"ОРИКС" Ви желае приятно изживяване по пътеките!

Доставка и замяна:

Безплатна доставка за всички поръчки със стойност над 200 лв.

ВАЖНО!!! - Доставката на фитнес уреди, фитнес оборудване, тежести, боксови чували,тенис маси или стоки с тегло над 22кг. е за сметка на клиента ! Tя се начислява към стойността на стоката.


След направена от Вас поръчка, Вие ще получите имейл с информация за поръчания от Вас продукт. Доставката на вашите поръчки се извършва от куриерската фирма "СПИДИ" или ''ЕКОНТ'' за цялата страна. Цената на доставката зависи от стойността и обема на поръчката. Имате възможност да видите колко точно ще Ви струва доставката, когато завършвате поръчката. Срокът за доставка е от 2 (два) до 5 (пет) работни дни в зависимост от посочения в поръчката адрес.


Поръчки направени в делнични дни до 12:00ч. Понеделник – Петък се обработват веднага след постъпване в нашата система. Всички останали поръчки направени след посочения час, ще бъдат обработени на следващия работен ден. Поръчки направени в Събота и Неделя, официални празници се обработват в първия работен ден. Доставки не се извършват в Неделя и официални празници. В случай на невъзможност за изпълнение на поръчката, поради временна липса на наличност на дадена стока, както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос, Вие ще бъдете информирани чрез телефонно обаждане или с E-mail. При възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули със същото качество.

На всеки етап от оформянето на поръчката, Вие имате право да се откажете от направената поръчка. В случай, че настъпи каквато и да било промяна по отношение на съдържанието, стойността, условията и сроковете за доставка на направената поръчка, Вие ще бъдете информирани чрез телефонно обаждане. 


След получаването на вашата поръчка, Вие разполагате с 14-дневен срок за връщане на продукта.

ЗАЯВКА ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКА:
Ако желаете да върнете артикул от Вашата доставена поръчка, моля да следвате следните стъпки:

Използвайте нашата форма за връщане в страница

трябва да опишете, че желаете да върнете даден артикул (или всички артикули) от поръчката, като попълните задължително:

Номера на Вашата поръчка (ще го намерите в имейл -а с потвърждение на поръчката или във Вашия профил, ако пазарувате като регистриран потребител).

Причина за връщане:
Посочете, че желаете изцяло възстановяване на сумата от наша страна.
Необходимо е да изчакате наш оператор да се свърже с Вас по телефона.
С цел минимизиране на срокa на връщане на заплатената от Вас сума, моля да върнете продуктите до:

Адрес: офис на Спиди гр.Пловдив -кв. ПРОСЛАВ - SPS 532, улица ''Елин Пелин'' 30
Получател: „Спортувам БГ'' ЕООД
Телефон: 0899 144 493
Пратката трябва да е за със задължителна опция „преглед“; наложен платеж, в размер на стойността на закупения артикул (без доставката, която сте заплатил при получаване на продукта) и стойността на транспортни разходи по връщането да е за Ваша сметка.

ВАЖНО!!! - В случай, че откажете пратка след преглед и тест при куриера, стойността на куриерската услуга за връщането към нас е за Ваша сметка.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ВЪРНАТИТЕ АРТИКУЛИ:
При замяна или връщане на стоки закупени от онлайн магазин Sportuvam.bg трябва да се спазват следните изисквания:


- Всички върнати продукти трябва да бъдат в същото състояние както при доставката. 
- Няма да бъдат приемани продукти, манипулация променяща оригиналния вид и опаковка на продукта.
- Няма да бъдат приемани продукти, които са били поправяни от неупълномощено лице.
- Няма да бъдат приемани продукти, които са били повредени при транспорта или от служител на куриерската фирма.

ВАЖНО!!!

Всички пратки се изпращат с опция „преглед и тест“ и застраховка, валидна до момента на заплащане, на наложения платеж. В тази връзка, всички щети настъпили след изпращане на пратката от склада ни, причинени от куриерската фирма, от Вас или от трети лица, ще бъдат предпоставка, връщането на артикулите да бъде отказано.
При установена щета при прегледа на пратката, моля да се свържете с нас на телефон – 0899 144493, за да предявим застрахователна претенция.

Няма да бъдат приемани продукти, с увредената или нецялостна опаковка, със следи от износване или прекомерно използване, с одрасквания, със следи от удари. Няма да се приемат и продукти, които не са придружени от всички аксесоари, с които са били доставени.
 

Всички продукти, трябва да бъдат върнати в оригинална опаковка.
В случай, че сте закупили повече от един еднакви продукти и желаете да върнете два или повече от тях, само един от тези продукти може да бъде отварян. Останалите трябва да са със запечатана опаковка. В противен случай няма да бъдат приемани.


КЪСНИ ЗАМЕНКИ:
При извънредни ситуации и открити дефекти можете да подмените избран артикул и в по-дълъг от стандартния срок. Тези случаи ще бъдат разгледани от екипа на Sportuvam.bg индивидуално и ще бъдат изпълнени извън посочената тук политика.

ДРУГИ РАЗПОРЕДБИ:
Собствениците на Sportuvam.bg имат правото да променят настоящата Политика за връщане и замяна по всяко време, без предизвестие, като новите условия ще бъдат публикувани на настоящата страница. Настоящата Политика за връщане и замяна важат за онлайн магазин Sportuvam.bg  и за неговите клиенти (купувачи). С публикуването на евентуални промени в условията, клиентите автоматично се считат за уведомени за новите условия и ги приемат.

Намалени продукти