Лонгбордът е продълговата дъска на големи и меки колела, чиято основна цел е скорост и стабилност. Ако скейтбордът е предназначен за скачане и „падане“, то дългият е за удоволствието от невероятно бързото шофиране. При спусканията последният набира до 100 км/ч.
И тъй като лонгбордът е предназначен за:
Комфортно возене;
дълги разстояния;
Мигновенно ускорение
Невероятна тръпка!
Можете да карате лонгборд навсякъде: в града, в планината по серпентина, по паркови алеи. Можете бързо да стигнете до работа или университет - благодарение на меките колела няма да усетите нито едно камъче върху грубата настилка. Нито един скейтборд не може да се похвали с това!

Но основното предимство на лонгборда е безкрайната тръпка от скоростта. При каране в сърф стил изпитвате същите усещания като при сърф - меко, почти ефирно и бързо плъзгане. Само по-здраво. Защото на вълна ще издържиш 50 метра от сила. А на тротоара пред вас - километри за покоряване и покоряване!

Лонгборд конструкция: Лонгбордът е проектиран по такъв начин, че всеки детайл да работи за скорост и стабилност.
Дизайнът включва:

Дека (дъска) . Дължината е около 1 метър. Меки, с "откат" и технологични завои;
Окачване - с втулки и на специален ъгъл;
Колела - меки и широки с диаметър 65-75 мм. Оптимална твърдост - 78A-80A;
Лагери - с гумено-метални прашници. Оптималният клас е от ABEC 5-7.
В зависимост от стила на каране конфигурациите на лонгборда могат да варират. От това зависи и цената. Следователно дългата дъска трябва да се купува за ясно определена цел, за да не се плаща за ненужни функции.
Видове лонгбордове
Нека веднага да разберем къде и как ще яздите. Има лонгборд за всеки стил на каране:


Най-често срещаният тип  . Проектиран за удобно шофиране в града. Колелата са най-широки. Най-добрият вариант за начинаещи; Риба. По-компактен и маневрен, но по-малко стабилен; Лонгборд за спускане. С твърда палуба и масивна напречна чупка. Повишена стабилност поради теглото. Идеален за дълги разстояния; Лонгборд за фрийрайд. Позволява ви да се "пързаляте" при контролирано занасяне;
Лонгборд свободен стил. Симетричен, характеризиращ се с груба "кожа". Loaded и Sector 9 имат такива модели. Така че, ако имате нужда от лонгборд за случайни разходки в парка, можете да изберете прости и евтини модели Penny , Z-Flex , Globe . Ако сте професионалист в определен стил, идеалният вариант е Loaded , Landyachtz , Arbor .

Изберете сами лонгборд или го направете още по-лесно: обадете ни се и заедно ще намерим най-добрия вариант за вашата цел и бюджет. Можете също така да направите поръчка на сайта. Периодично имаме отстъпки за маркови модели - абонирайте се за нашите актуализации, за да имате време да закупите лонгборд в Москва още по-евтино!