Дамските клинове с право се считат за най-популярния тип панталони, предназначени за нежния пол. Прототипът на това облекло се нарича клинове от естествена кожа, които се носели от индианците от Северна Америка. Постепенно такива панталони се появиха в гардероба на европейските модата и модата. Първо, те са направени от лосова кожа, след това от велур, а в началото на XІX век започват да се шият от по-меки и гъвкави материали.

Модернизираното разнообразие от дамски клинове е просто невероятно. Те могат да бъдат направени не само в черно, но и във всякакви нюанси: от светли пастелни до ярко жълти или неонови тонове. Висококачествените дамски клинове са пришити от естествени материали с добавка на синтетични конци, за да им придадат еластичност и добро разтягане.

Модерните клинове за жени могат да бъдат класически, спортни или дори вечерни. Някои модели са щедро декорирани с ресни, pitecs, кристали, както и естествени или изкуствени камъни. Можете да използвате дамски клин като самостоятелен елемент от гардероба или да го носите с поли или рокли с различни дължини и стилове.

Стилни дамски клинове можете да намерите в колекциите на всички водещи модни къщи. Дизайнерите не спират да експериментират с този тип дрехи, така че всеки сезон те представят на обществеността подобрените модели клинове, които изненадват нежния пол с необичайни стилове, цветове или декоративни елементи.